Over ons

Een sterk netwerk

Het vervoerslandschap maakt een transformatie door. In de transitie naar een fossielvrije economie zoeken we naar nieuwe en betere oplossingen om containers te vervoeren. Inland Terminals Group gelooft dat de binnenvaart een sleutelrol speelt in duurzaam transport. Vandaag én in de toekomst.

Inland Terminals Group is een jonge organisatie met diepe wortels. Onze oprichting vond plaats op 9 juni 2021 met de overname van de inland terminal activiteiten van BCTN. Een jaar later sloot ook MCS zich aan bij onze organisatie. We vervoeren jaarlijks ruim 500.000 containers voor import en export van en naar de Rotterdamse en Antwerpse havens. Ons netwerk bestaat uit vijftien inland terminals in Nederland en België met meerdere nieuwe vestigingen in ontwikkeling.

Zo verbinden wij de binnenwateren om duurzaam en efficiënt containertransport voor onze opdrachtgevers te realiseren. Van bekende namen als FrieslandCampina, Heineken, Action, KraftHeinz en Nike tot een groot aantal gewaardeerde lokale verladers en ontvangers. Met duurzaamheid en digitalisering als onze speerpunten, werkt ons team van 250 enthousiaste collega’s elke dag hard om onze klanten uitstekend van dienst te zijn.

Meer weten over ons bedrijf? Lees meer over onze visie.

Onze bedrijven

Het sterke netwerk van Inland Terminals Group wordt gevormd door onze bedrijven BCTN en MCS.

Over BCTN

Al sinds 1987 is BCTN actief met een container terminal in Nijmegen. Dit initiatief heeft inmiddels veel navolging gekregen. Inmiddels wordt al een groot gedeelte van de containers, bestemd voor de binnenlandse markt, via een van onze terminal af-/aangevoerd en steeds meer bedrijven zien de voordelen van deze manier van transport.

De voordelen van een groep, een netwerk, vertalen naar onze klanten: Connecting the Flows. We streven ernaar inefficiënties in inland operaties te reduceren. We doen dit toegewijd maar op een onafhankelijke manier. We begrijpen de markt van binnenland containertransport en voegen hieraan waarde toe.

Groen en blauw zijn onze kleuren: we bevaren de binnenwateren en hebben respect voor de natuur. Als binnenland operator willen wij de voorkeur zijn van onze klanten. We verkopen de oplossingen en willen onze klanten ontlasten. Wij willen binnen ons bedieningsgebied naast container transport allerlei waarde toevoegende oplossingen bieden.

Over MCS

MCS is in het Noorden de grootste in slimme containerlogistiek. Wij transporteren zeecontainers via de binnenvaart naar onze terminals en zorgen ervoor dat het vervoer over de weg daar naadloos op aansluit. Door gebruik te maken van vaste lijndiensten en drie eigen terminals, bent u verzekerd van efficiënt container transport tegen de beste prijs.

Naast het vervoer over water en weg dragen wij zorg voor het hele proces daar omheen. Full service container logistics is onze kracht. De klant wordt bij ons zoveel mogelijk ontlast, doordat wij zelf de regie houden en eventuele problemen zelf oplossen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken op het gebied van: van weg- en watervervoer tot voor- en natransport, en gasmetingen.

Dankzij onze efficiënte manier van werken ontstaat er een stabiele basis waardoor zowel klanten, leveranciers als medewerkers graag langdurige relaties met ons aangaan. Op deze stabiele koers varen wij verder.

Van rederij tot distributiecentrum...

De Inland Terminals Group vormt een belangrijke schakel in de importketen. Onze binnenvaartschepen varen uw container van de haven van Rotterdam of Antwerpen naar één van onze terminals in Nederland en België. Op onze terminals zijn uw containers op afroep beschikbaar. Vrachtwagens verzorgen de last mile van de container naar uw distributiecentrum.

Board members

Eduard Backer

CEO

Willem van der Ark

COO

Alfons Metselaar

CFO