Onze visie

Een sterk netwerk

Stromen verbinden voor grotere efficiëntie. Daar staat Inland Terminals Group voor.
Wij bieden onze klanten alle voordelen van een sterk netwerk van binnenlandse containerterminals. We zijn onafhankelijk, zorgvuldig in al onze activiteiten en kennen de markt voor binnenlands containervervoer buitengewoon goed. Zo werken we elke dag hard om waarde toe te voegen voor onze klanten.

Vier pilaren vormen ons fundament

01

Blauw is het nieuwe groen

Inland Terminals Group heeft een groen hart. Containervervoer per binnenschip haalt vrachtwagens van de weg en draagt zo bij aan de vermindering van koolstofuitstoot. Als koploper in duurzaamheid zoeken wij bovendien voortdurend naar oplossingen om onze operatie steeds ‘groener’ te maken. Zo investeren we in duurzaam materieel op onze terminals, hybride en elektrische schepen en vrachtwagens die rijden op stroom of LNG.

02

Full-service logistiek

Onze organisatie is erop ingericht om de eerste keus te zijn voor onze opdrachtgevers. Ons doel: binnenvaartoplossingen die onze klanten in alles ontzorgen. De binnenvaart is onze kernactiviteit, maar we bieden een compleet pakket aan aanvullende services. Van douanediensten, opslag en wegtransport tot schoonmaak, reparaties en upgrades.

03

Voorop in digitalisering

Door onze diensten te ‘digitaliseren’ maken we het sneller, efficiënter en makkelijker om met ons te werken. Via ons web-based portal beheren onze klanten zelf hun boekingen. De E-CMR is een eenvoudige en duurzame opvolger van de fysieke vrachtbrief. En via onze API’s delen we alle transportinformatie direct met de systemen van onze opdrachtgevers. Zo houden we meer tijd over voor persoonlijk contact waarin we echt het verschil kunnen maken.

04

People focused

Inland Terminals Group staat voor uitzonderlijke dienstverlening. Ons geheim? Een lokale aanpak waarin ons team creatieve oplossingen op maat kan vinden voor onze opdrachtgevers. Die werkwijze vraagt uiteraard om uitstekende mensen. Wij geloven dan ook dat ons succes begint bij zeer goed werkgeverschap. Zo trekken we nieuwe talenten aan, ontwikkelen we de kennis en kunde van onze mensen en zorgen we dat ons team steeds sterker wordt.

Duurzaamheid

Hoe maken we transport duurzaam en toekomstbestendig? Het is een van de centrale vragen in de transitie naar een klimaatneutrale economie. Inland Terminals Group gelooft dat de binnenvaart een essentieel onderdeel van het antwoord vormt.

Digitalisering

Sneller, efficiënter en makkelijker. Inland Terminals Group ziet digitalisering als cruciaal voor een optimale dienstverlening.