Terminal Meppel

Al vanaf de zestiende eeuw heeft Meppel een sleutelpositie in de Nederlandse binnenvaart. Tegenwoordig vervoeren we via de Drentse stad containers vanuit de hele wereld. Zo vormt Meppel nog steeds een belangrijke schakel in het Nederlands waternetwerk.

Onze terminal in Meppel is officieel depothouder van Maersk, CMA en Cosco. We leveren full-service container logistics: wij kunnen de gehele logistiek rond het transport van uw container regelen. Van water- en wegtransport tot en op- en overslag van containers. Zo faciliteert MCS het gehele vervoerstraject.

Terminal details

MCS Meppel ligt ideaal aan het Meppelerdiep. Het kanaal maakt het Zwarte Water, het IJselmeer en ander vaarwater makkelijk bereikbaar. De nabijgelegen A28 en A32 zorgen voor een goede verbinding met het wegennetwerk. Vier keer per week is er een afvaart naar Rotterdam met vaste lijndienst.  

De terminal biedt veel opties om in uiteenlopende vervoerswensen te voorzien. Zo zijn er reeferaansluitingen op de wal en is ontgassen mogelijk. De terminal is ADR gecertificeerd en dus geschikt voor vervoer van gevaarlijke stoffen. Ook beschikken we over 20 en 40 ft kiepchassis.

Uitgelichte services

Gekoeld transport
Wij beschikken over de kennis en middelen om koel- en vriesladingen veilig te vervoeren en op te slaan.
Wegtransport
Ook op de weg is Inland Terminals Group uw toegewijde transportpartner.
Container opslag
Voor zowel import- als exportcontainers bieden wij passende opslag.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze terminal in Meppel of over Inland Terminals Group? Wij helpen u graag, dus neem direct op met een van onze collega’s.

Terminal Meppel is onderdeel van MCS.

Bert Zuurman

Regional Sales Manager