Terminal Groningen

Net buiten de stad Groningen ligt het dorpje Westerbroek: de vestigingsplaats van MCS Groningen. Als officieel depot van Maersk en Mediterranean Shipping Company vormt deze terminal een belangrijke schakel in de logistieke verbinding tussen de haven van Rotterdam, Noord-Nederland en Duitsland.

MCS Groningen levert full-service container logistics. Transport over water is onze kernactiviteit. Wegtransport en op- en overslag van containers maken onze dienstverlening compleet. Zo regelen wij de gehele logistiek rond het transport van uw container.

Terminal details

MCS Groningen geniet een strategische ligging aan het Winschoterdiep en direct naast de A7. Ook vanaf de A28 is de terminal goed bereikbaar. Onze schepen kennen een capaciteit van 156 TEU en varen zes keer per week af naar Rotterdam met onze vaste lijndienst.

De voorzieningen op de terminal zijn uitstekend. Reeferaansluitingen op de wal houden ladingen op een gecontroleerde temperatuur. Onze 20 en 40 ft kiepchassis maken lossen eenvoudig. Dankzij ADR certificatie is de terminal geschikt voor vervoer van gevaarlijke stoffen en ook ontgassen is mogelijk op deze vestiging.

Uitgelichte services

Gekoeld transport
Wij beschikken over de kennis en middelen om koel- en vriesladingen veilig te vervoeren en op te slaan.
Barge service
Efficiënt, duurzaam en uiterst betrouwbaar. Lees meer over onze barge services.
Terminal services
Onder deze service valt onder andere het schoonmaken, upgraden en repareren van containers.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze terminal in Groningen of over Inland Terminals Group? Wij helpen u graag, dus neem direct op met een van onze collega’s.

Terminal Groningen is onderdeel van MCS.

Bert Zuurman

Regional Sales Manager