Inland Terminals Group dochter BCTN investeert in emissieloos binnenvaartschip Roermond Max

Inland Terminals Group maakt een nieuwe stap in de elektrificering van haar vloot. Onze werkmaatschappij BCTN investeert samen met Nedcargo, Cordia Damen en Zero Emission Services (ZES) 4,5 miljoen in de ombouw van het containerschip Roermond Max.

“We schrijven geschiedenis,” zegt Diederik Jan Antvelink. De oprichter van Nedcargo doelt op de ombouw van een conventioneel schip naar een vaartuig met elektrische aandrijving. Hij verwacht dat het niet zonder gevolg zal blijven. “Dit wordt de norm voor de toekomst.”

Cordia Damen verzorgt de retrofit van het schip. De Roermond Max moet een showcase worden die bewijst dat een ombouw naar elektrische aandrijving mogelijk is. De inzet van het project is dan ook om een ombouwkit ontwikkelen, die ook op andere schepen toepasbaar is.

De Roermond Max is nu al actief voor BCTN en vaart op de corridor Rotterdam-Alblasserdam-Nijmegen-Roermond-Wanze. Vanaf uiterlijk 2028 moet het schip varen op batterijcontainers van ZES. Hetzelfde geldt voor de zusterschepen Den Bosch Max Blauw, Den Bosch Max Groen en de Nijmegen Max, die nu al dieselelektrisch varen.

Bron
Foto: © Nedcargo

Gerelateerde berichten

Nieuwe containerterminal in Deventer per 1 januari 2024

Inland Terminals Group bespaart 58% CO2 voor Tuinmaterialen Meynen

Samenwerking eGLM speelde sleutelrol in ontwikkeling van E-trucking

Peute verhuist naar Alblasserdam om duurzame ambities te realiseren