Peute verhuist naar Alblasserdam om duurzame ambities te realiseren

Het duurzaamste recyclebedrijf van Europa. De ambitie van Peute recycling is duidelijk. Een cruciale stap in het realiseren van hun toekomstvisie is een verhuizing van Dordrecht naar Alblasserdam. In een nieuw onderkomen op het voormalige Nedstaal-terrein heeft het bedrijf niet alleen meer ruimte om te groeien, maar realiseert het een enorme CO2 besparing dankzij onze terminal.

Peute recycling is gespecialiseerd in het recyclen van kunststoffen en oud papier. Denk aan kranten, tijdschriften en kartonnen verpakkingen. De materialen worden opnieuw ingezet in de internationale maakindustrie.

Peute groeit snel. Het zestigjarige bedrijf wil die groei op een duurzame manier doormaken. Onze terminal was dan ook een belangrijke factor in de keuze voor de nieuwe locatie in  Alblasserdam. “Er gaat een speciale weg van ons naar de terminal lopen,” vertelt Peute directeur John van den Heuvel aan het Algemeen Dagblad. “Elektrische terminaltrekkers brengen containers van en naar de kade. Vanaf daar gaan de containers naar de Rotterdamse haven of verder Europa in. Op een binnenvaartschip kunnen dertig tot zestig containers. Het scheelt per dag 250 tot 300 ritten met vrachtwagens die we van de A15 halen. We zorgen voor een enorme CO2-reductie.’’

Op 1 oktober 2023 betrekt Peute haar nieuwe onderkomen. Inland Terminals Group kijkt ernaar uit om deze nieuwe ‘buren’ te verwelkomen en te starten met de samenwerking.

Bron
Foto: © Frank de Roo

Gerelateerde berichten

Nieuwe containerterminal in Deventer per 1 januari 2024

Inland Terminals Group bespaart 58% CO2 voor Tuinmaterialen Meynen

Samenwerking eGLM speelde sleutelrol in ontwikkeling van E-trucking

Inland Terminals Group dochter BCTN investeert in emissieloos binnenvaartschip Roermond Max