Duurzaamheid

Hoe maken we transport duurzaam en toekomstbestendig?

Het is een van de centrale vragen in de transitie naar een klimaatneutrale economie. Inland Terminals Group gelooft dat de binnenvaart een essentieel onderdeel van het antwoord vormt.

Lees hieronder meer over duurzaamheid.

Duurzaam containervervoer

Blauw is het nieuwe groen. De binnenvaart is een duurzaam en kostenefficiënt alternatief voor wegvervoer. Een barge haalt minstens 150 vrachtwagens van de weg. Zo dragen onze activiteiten bij aan de reductie van CO2-uitstoot én de vermindering van files.

Lean and Green

Inland Terminals Group opereert met respect voor de natuur. Zo verdiende onze werkmaatschappij BCTN in 2018 haar derde Lean & Green Star als eerste inland terminal in Nederland en België. Deze certificering erkent de resultaten die BCTN boekte in het reduceren van energieverbruik en CO2-uitstoot.

Onderweg naar zero emission

De ambitie van Inland Terminals Group is duidelijk: emissieloze binnenvaart in 2030. Als aanvoerders van deze transitie werken wij voortdurend aan oplossingen die ons dichterbij dit doel brengen. Denk aan walstroom op onze terminals, elektrische schepen en vrachtwagens en windmolens naast onze terminals om ons van groene energie te voorzien.